Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

Olej z Para ořechů zázračná potravina

para olej

Náš Bio Raw olej je lisovaný za studena z Para ořechů.

Para ořechy jsou jediné ořechy na světě, které rostou pouze v divoké přírodě a jsou světově obchodovány.
Para ořechy pocházejí z Amazonského deštného pralesa a výrobky z nich mají obrovský význam nejen pro místní ekonomiku ale i pro ekologii. Pokud totiž nedotčený prales již nějaký zisk generuje, není již pro těžaře, pěstitele soji a chovatele dobytka tak jednoduché takový prales vypálit pro svůj zisk. Jedná se o trvale udržitelnou potravinu.
 

Stromy para ořechu jsou nejvyšší a nejstarší stromy v Amazonii. Dosahují výšky až 50m a dožít se mohou i 1000 let. Nejstarší jedinci tak pocházejí z dob prvních Přemyslovců. Kácení stromů para ořechu je v Bolívii zakázáno. Stromu trvá 30 let než začne plodit první ovoce. Květy para ořechu opylovávají divoké včely. Pokud se strom nenachází v panenské přírodě, nemá skoro žádné plody. To jsou důvody, proč rostou para ořechy pouze v divoké přírodě.

Zajímavosti o Para ořechách
 
Para ořechy rostou pouze v divoké přírodě (jsou proto vždy bio). Používáním PARA oleje se podílíte na ochraně Amazonie. Protože divoký prales generuje skrz para ořechy peníze, chrání ho vláda před ilegálním vypalováním pěstiteli soji a chovateli dobytka.
 
Jeden para ořech obsahuje tolik tuku, že po zapálení hoří jako svíčka až sedm minut.
 

Průměrná délka života stromů para ořechu je 500 let, ale mohou se dožít až 1000 let. 

V Amazonském deštném pralese rostou obrovské stromy para ořechu až do výše 50 metrů a jejich kmeny jsou přes dva metry široké.

Trvá více než 30 let, než stromy začnou plodit ovoce.

Ovoce zraje 14 měsíců.

Až 60% para ořechů pochází z Bolívie.

 

Jaké jsou vlastnosti oleje z Para ořechů?

PARA olej je za studena lisovaný olej z divoce rostoucího para ořechu v Amazonii. Para ořechový olej díky svým vysokým nutričním hodnotám nastartuje imunitní systém, má antioxidační účinky a poskytuje tělu energii na každodenní aktivity. 
Je zdrojem řady vitaminů (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C a E) a stopových prvků: sodík, hořčík, selen, draslík, vápník, železo, měď, fosfor a zinek.
Je to skvělý doplněk vegetariánské a veganské stravy. 
Jedná se o BIO potravinu, jejíž výroba nezatěžuje životní prostředí.

Para olej ve stravě

Para ořechový olej obsahuje Omega 6 a 9 mastné kyseliny (palmitoolejové a olejové kyseliny), které snižují hladinu LDL (špatný cholesterol) a naopak zvyšují HDL (dobrý cholesterol) v krvi.

Olej obsahuje selen, který je nepostradatelný pro výrobu dvou antioxidačních enzymů: glutathion peroxidázy a thioredoxin reduktázy. Ten má silné antioxidační a protizánětlivé účinky a společně s vitaminem E hojí záněty a podporuje imunitní systém.  

U žen pomáhá regulaci hormonů štítné žlázy, u mužů pak povzbuzuje mobilitu spermatu a zvyšuje přirozenou hladinu testosteronu. Para ořechový olej dále obsahuje vitamin B, který ulevuje nervovému napětí, hořčík na správnou činnost a regeneraci svalů, a měď nepostradatelnou pro výrobu kostní a pojivové tkáně.

Para olej na pleť

Para ořechový olej bojuje díky velmi vysokému obsahu selenu, vitaminu E a zinku proti akné a zánětům a urychluje obnovu buněk. Díky jedinečnému složení se ztrácejí pigmentové skvrny a nerovnosti pleti, zmírňuje se zarudnutí kůže a vyplavují se toxiny. Para ořechový olej zachovává celistvost sliznic a kůže, hydratuje ji a díky tvorbě kolagenu je to účinný prostředek proti stárnutí. V oleji obsažená měď stimuluje tvorbu melaninu – pigmentu chránícího nás před škodlivým UV zářením, který připraví pleť na snadné opalování. 

Para olej do vlasů

Selen v para ořechovém oleji podporuje obnovu růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Obsažené Omega 3 mastné kyseliny stimulují přirozenou tvorbu mazu ve žlázách na temeni hlavy, který vyživuje kořínky vlasů. Pravidelným používáním tak získají vlasy pevnost a přirozený lesk. Amino kyseliny zas podporují prokrvenost pokožky, což je důležité pro výživu vlasů.  Díky obsaženému vitaminu E se vlasy nelámou. 

 
Objednat si náš Bio Raw olej z Para ořechů můžete zde
 
Pojďte s námi objevit kouzlo blahodárných účinků jedlých olejů na naše tělo.
 
Protože v každé kapce je čistá příroda, harmonie a energie.
 
Za Dary Země Ivan a Mirka