Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

"Faraonovo Zlato" Olej z Černého kmínu

černý kmín1

Náš Bio Raw olej z Černého kmínu je lisován za studena ze semen černuchy seté (Nigella sativa), který je ručně lisovaný (z prvního lisu) v Egyptě, jednodruhový – na českém trhu nemá svou kvalitou obdoby.

Pro své léčebné účinky se užíval již ve starém Egyptě, v Asii a Africe. 

Černý kmín je užíván k léčbě různých neduhů již více jak 2000 let. Olej z něho posiluje obranyschopnost organismu aktivací syntézy bílých krvinek, má přímé antimikrobiální a dezinfekční účinky. Má regulační a posilující účinek na imunitní systém díky množství nenasycených mastných kyselin a proto se hodí jako výborný podpůrný prostředek v léčbě mnoha onemocnění.

Hořčina nigellin, kterou obsahuje zmírňuje průduškové spasmy a čistí průdušky, napomáhá při dráždivém kašli - je vhodné olej užívat vnitřně v době chřipkových onemocnění na posílení imunity a ochranu dýchacích cest. Olej z černého kmínu také působí výrazně proti alergiím, senné rýmě, astmatu, ekzémům, ulevuje při průduškových onemocněních. Studie prokázaly snížení alergických reakcí při užívání oleje z černého kmínu až o 70%.

Také pomáhá při trávicích a střevních potíží. Je účinný proti parazitům, virům, bakteriím a plísním. Podporuje činnost trávicího traktu - usnadňuje trávení, pomáhá při nadýmání a plynatosti, příznivě působí na zklidnění žaludku. Stimuluje peristaltiku (pohyblivost) střev i odvodňování a odvádění nežádoucích látek z těla.

U kojenců a malých dětí je účinný při bolestech bříška (do jednoho roku věku naředěný s jinými rostlinnými oleji).

Podporuje správnou funkci kardiovaskulární soustavy, působí proti ukládání tuku v cévách, usnadňuje průtok krve a normalizuje krevní tlak. Olej z černého kmínu je také skvělým pomocníkem v léčbě rakoviny prostaty a tlustého střeva a dalšího širokého spektra rakovin a nemocí, včetně imunitních a zánětlivých onemocnění (až teprve nedávno byly vědecky potvrzeny jeho silné léčebné účinky i na rakovinu, včetně rakoviny slinivky a HIV). Má velmi pozitivní vliv při rakovině slinivky, což je čtvrtá nejčastější příčina úmrtí na rakovinu. Jeho výsledky jsou ohromující: v 80% těchto nádorů nastala jejich buněčná smrt.

Také byl např. při užívání oleje z černého kmínu 2 x denně za 4 týdny zjištěn nárůst T- buněk ( T- buňky zvyšují schopnost imunitního systému) o více než 70%.
Velmi úspěšně pomáhá při léčbě autoimunitní nemoci jako je revmatoidní artritida, lupus, celiakie a Crohnova choroba.
Hodí se k masážím suché a citlivé pokožky se sklonem k alergickým reakcím, pokožku přirozeně chrání a regeneruje.

Olej z černého kmínu obsahuje přes 100 různých živin - nejvýznačnější jsou tyto: vitamíny A, B1, B2, B3, B6, D, E a F, minerály a prvky Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K. Kyselinu listovou, mastné nenasycené kyseliny omega 3 a 6. Olej je také mimořádný obsahem hořčiny nigellin, která se v žádných jiných olejích a přípravcích nevyskytuje.

Náš Tip použití:
Pro vnitřní použití se doporučuje olej v BIO kvalitě, za studena lisovaný, který není ředěn žádným jiným olejem (což tento olej je).
Vnitřně - preventivní – ráno 1 čajová lžička denně smíchaná buď s medem nebo čerstvou šťávou (třeba z vymačkaného pomeranče nebo mandarinky). Při silnějších potížích je možno brát další lžičku i večer. Na léčení např. rakoviny 3 x 1 čajovou lžičku denně (se zdravou
stravou). Na zeleninové saláty je dobré ředit 1:1 se sezamovým olejem.

Zevně - potírat či masírovat postižená či zájmová místa (vrásky) několikrát denně. Je výborný
na suchou, podrážděnou a zánětlivou pokožku a na kopřivku.

Objednat si náš Bio Raw Černý kmín olej můžete zde

Pojďte se s námi rozpomenout a vydat po prastaré cestě našich předků, kteří tento olej oslavovali pro jeho blahodárné účinky na naše tělo. Probuďte v sobě kořeny a vědění Starého Egypta skrz vůni tohoto nektaru, který byl častokrát přezdíván jako Faraonovo Zlato.

Protože v každé kapce je čistá příroda, harmonie a energie.
 
Za Dary Země Ivan a Mirka