Doprava ZDARMA při nákupu nad 2500 Kč, pro zásilky do České republiky. Platí pouze u platby převodem.
Zákaznická podpora: 605567386 info@daryzeme.eu

Kosmetické oleje II. - vzácné oleje

“Tajemství štěstí je v tom, jak se dívat na všechny krásy světa a nezapomenout přitom ani na chvíli na dvě kapky oleje na lžičce.”                                                                                                                                 

                                                                                                                                              Paulo Coelho, Alchymista

 kosmeticke ol2

Kosmetické oleje Dary Země vyrábíme s láskou a péčí. Klademe velký důraz především na kvalitní suroviny a tudíž nakupujeme i vzácné oleje, které mají více účinných složek, což je určující pro jejich efektivnost při celkové péči o pleť.

Základem většiny našich kosmetických produktů jsou námi oblíbené vzácné oleje, jako je například arganový, jojobový, broskvový, olej ze semínek granátových jablek a také kaméliový olej.


Arganový olej

01_arganovy 

Získává se ze semen Argánie trnité (Argania spinosa). Argánie je malý strom, který roste výhradně v západní části Maroka, odkud pochází i náš olej. Tento strom, který Evropané objevili až v 90.letech minulého století, produkuje plody podobné zeleným olivám. Tyto plody po dosažení potřebného stupně zralosti změní barvu na oranžovou. Místní berberské kmeny z nich získávají vzácný olej a říkají mu tekuté zlato, pro jeho výjimečné vlastnosti. Z toho důvodu se stal arganový olej velmi vyhledávanou a oblíbenou látkou v řadě kosmetických výrobků.

Arganový olej je totiž opravdový nektar, který obsahuje neuvěřitelné množství aktivních látek, jako jsou například vitamíny A, E a F, esenciální mastné kyseliny, kyselinu linolovou, nenasycené mastné omega 3 a 6 kyseliny, flavonoidy a karotenoidy.

Arganový olej zajišťuje hloubkovou hydrataci pokožky, upravuje a zlepšuje stav citlivé, zarudlé a šupinaté pokožky, úspěšně bojuje proti vráskám, proti volným radikálům, působí přímo na tvorbu kolagenu a elastinu, zlepšuje okysličení a obnovu buněk.  

Je vhodný pro všechny typy pleti, nejvíce však pro suchou, citlivou a zralou pleť.

Naše výrobky s arganovým olejem: Anti-Age Oil, Anti-Age noční sérum.


Jojobový olej

02_Jojoba

Získává se z rostliny Simondsie čínské ( Simmondsia chinensis). Je to stále zelený keř, který původně pochází z oblasti americké Arizony a jeho semena připomínají větší kávová zrna. Mezi rostlinami je jojoba výjimečná vysokou produkcí vysokomolekulárních esterů, které jsou velice podobné mazovým žlázám člověka. Jednou z hlavních předností jojobového oleje je normalizace kožního mazu, což znamená, že mastnou pokožku zmatňuje a zabraňuje další produkci mazu a suchou naopak promastí a vyživí.

Pomáhá udržovat přirozenou vlhkost pokožky, působí proti buněčnému stresu a při pravidelné aplikaci je možné jím příznivě ovlivnit pružnost pokožky. Jojobové regenerační oleje jsou vhodné i na noční ošetření pleti, která lépe dýchá než po ošetření krémem.

Má přirozený ochranný UV filtr a bývá také často nazýván tekutým zlatem, protože obsahuje velké množství pěstících a výživných látek, minerálů a vitamínu E. Vitamíny, minerály a stopové prvky z jojobového oleje velmi dobře prostupují kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky.

Pár kapek tohoto oleje, které jsme jemně aplikovali do umytých vlasů, napomáhá k jejich lesku, jemnosti a výživě.

Díky svým unikátním vlastnostem je vhodný pro všechny typy pleti.

Naše výrobky s jojobovým olejem: Anti-Age Oil, Anti-age denní sérum, Anti-age pigmentové sérum, většina masážních a tělových olejů, všechny naše parfémy.


Broskvový olej

03_broskve

Získává se z jader Broskvoně obecné (Prunus persica), která pochází původně z Číny a v současnosti je hojně rozšířená po celém světě. V Číně je broskvoň považována za symbol znovuzrození, mládí a pomíjivosti lásky. Olej, který nabízíme, pochází z Francie. Olej se lisuje výhradně za studena a je výrazně kvalitnější než jeho dva příbuzní mandlový a meruňkový olej.

Broskvový olej má hydratační, regenerační a restrukturalizační vlastnosti a také zpomaluje stárnutí pokožky. Je vhodným protějškem přirozeným lipidům pokožky, proto je doporučován i pro velmi citlivou pleť. Zvyšuje elasticitu pokožky a chrání ji před vysoušením a vráskami. Je též velmi vhodný pro malá miminka a děti jakéhokoliv věku díky svým mimořádné vlastnostem v péči o jemnou dětskou pokožku. Zajímavostí tohoto oleje je také to, že při pravidelném používání zlepšuje náladu a zesiluje sexuální přitažlivost.

Je vhodný především pro suchou a zralou pokožku. Díky své jemnosti se však nejvíce hodí pro jakoukoliv citlivou a dětskou pokožku.

Naše výrobky s broskvovým olejem: Anti-Age sérum mládí, Dětský sen a Dětský svět.


Olej ze semen Granátových jablek

04_granatove_jablko

Získává se z malých semínek Granátovníku obecného (Punica granatum), která se nachází v dužině těchto plodů. Zpracování semínek na olej je i v dnešní době velmi pracné a nákladné. Původně se granátovníky pěstovaly v Egyptě a olej z nich vyrobený se používal již v období faraónů. Dnes se pěstují v mnoha státech v okolí středozemního moře a také v Asii.

Náš olej vynikající kvality, pochází z Turecka. Tento olej patří j k jednomu z nejpoužívanějších v kosmetickém průmyslu, a to především do velmi drahých krémů na obličej. Semínka granátového jablka jsou známá svým vysokým obsahem přírodního fytoestrogenu, velmi účinného antioxidantu.

Olej získaný lisováním semínek má přírodní estrogenové účinky, které pomáhají revitalizovat a zlepšit stav pleti a zároveň vyrovnávat vrásky, má výborné pěstící a hydratační účinky, navrací pleti zdravý a svěží vzhled. Dále reguluje produkci kolagenu a obnovuje tak elasticitu pokožky. Zajímavostí je, že tento olej je také velmi úspěšným prostředkem v péči o podrážděnou, vysušenou, popraskanou nebo spálenou pokožku, na ošetření ekzémů a lupénky. Jedná se o velmi všestranný olej s mimořádnými kosmetickými vlastnostmi. Všem ženám ho velmi doporučujeme vyzkoušet.

Je vhodný pro všechny typy pleti, nejvíce však pro suchou a citlivou. Díky vysokému obsahu antioxidantů je vynikající pro zralou pleť.

Naše výrobky s tímto olejem: Anti-Age noční sérum, Ňadroleum.


Kaméliový olej

05_kamelie

Vyrábí se z Kamélie olejné (Camellia oleifera), která patří do čeledi čajovníkovitých. Čajovníky jsou pěstovány především pro přípravu čaje a v Asii jsou známy již stovky let. Květ kamélie znamenal pro japonské samuraje symbol smrti a znovuzrození. Kaméliový olej se získává lisováním za studena ze semínek divoce rostoucích kamélii. Semena rostlin se vysuší a rozdrtí a pak se z nich extrahuje olej. Vše se dělá bez chemických přísad a tepelné rafinace. Náš olej v prvotřídní kvalitě pochází  z Japonska.

Tento vzácný olej obsahuje celou řadu antioxidantů a je bohatým zdrojem kyseliny linolové. Kyselina linolová podporuje vyplavování tukových buněk, působí na celkovou regeneraci a růst svalové hmoty. Olej z kamélii je součástí mnoha přírodních kosmetických přípravků, protože velmi rychle proniká hluboko do spodních vrstev pokožky, kde podporuje růst buněk. Neblokuje kožní póry a tím vlastně nepřispívá k akné. Podporuje pružnost pokožky  a zamezuje jejímu stárnutí. Obsahuje řadu bioaktivních látek, které jsou důležité pro tvorbu kolagenu a elastinu, což pomáhá odstraňovat vady pokožky způsobené například suchostí nebo slunečním zářením.

Je vhodný pro suchý typ pokožky. Tento olej je výborný i pro péči o vlasy a vlasovou pokožku, mírní projevy lupů, udržuje vlas vyživený, snižuje vypadávání a podporuje růst nových kvalitních vlasů.

Naše výrobky s kaméliovým olejem : Anti-Age Oil, Anti-Age oční sérum, Anti-Age sérum mládí, Sérum na vlasy.