Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

Difuzéry - použití čistých esencí v prostoru

“Objevte své vlastní světlo, jinak po celý život budete pouhým bledým odleskem světla cizího.”

                                                                                                                                             Paulo Coelho

 

Jak můžeme používat esence pro provonění prostoru?

 Je mnoho způsobů, jak můžeme pracovat s esencemi, pokud chceme provonět prostor kolem sebe. Nejběžnější způsobem jsou u nás takto využívány aroma lampy. Ty nám mohou velmi příjemně navodit atmosféru zvláště v zimním období. U aroma lamp je však třeba hlídat hladinu vody, protože v případě vypaření vody se nám po místnosti začne linout vůně spálené esence, což není zrovna žádoucí.

 Jedním z velmi efektivních způsobů, jak využít sílu esenciálních olejů k provonění místnosti, je využít aroma difuzéry. Ideálně ty, co fungují na principu fúze za studena. Tyto difuzéry využívají technologii, kdy jsou molekuly rozprašovány do prostoru bez zahřívání. Moderní difuzéry jsou dnes vysoce výkonné a mohou pokrýt až prostor do 1000 m2. Většina z nich se musí zapojit do elektřiny, nicméně trend je využít i ty se samonabíjecí baterií.

 

Rozlišujeme vzduchové (nebulizační) difuzéry, ultra vzduchové a ultrazvukové difuzéry.

Vzduchové (nebulizační) difuzéry 

Tyto difuzéry jsou vysoce výkonné. Mají vzduchovou pumpu. Do  skleněné baňky difuzéru se aplikuje malé množství esenciálního oleje (cca 1 čajová lžička) a vzlínáním se esenciální olej dostane do Venturiho trubičky z foukaného skla. Pomocí malé pumpy je pak olej vháněn vzduch a dochází k rozptylování aromatických částic do místnosti. Výhodou těchto difuzérů je nadčasový design, kvalitní materiál a jednoduchá obslužnost. Mají schopnost provonět místnost za krátkou dobu a nezvyšují vlhkost v místnosti. Nevýhodou je, že je třeba sklo difuzéru pravidelně čistit a někomu může vadit chod difuzéru.

 

Ultra vzduchové difuzéry

Tyto difuzéry využívají moderní technologii. Jsou menší a používají se přímo pro lahvičky s esenciálním olejem. Nepotřebují dolévat vodu. Tyto difuzéry mají vlastní nabíjecí základnu se znovunabíjecí baterií. Základna se může dobíjet díky USB kabelu. Nezvyšují vlhkost v místnosti a hodí se spíše do menších prostor.

 

Ultrazvukové difuzéry

Ultrazvukové difuzéry ještě navíc kromě velkého výkonu také zvlhčují místnost. U těchto typů si můžete navolit dva typy mlhy a také barevný tón celého difuzéru. U těchto difuzérů se používá voda a pár kapek esenciálního oleje. Elektrický difuzér pak pomocí studené mlhy rozptyluje esenci do místnosti. V případě, že difuzéru dojde voda, přístroj automaticky vypne. Doporučujeme používat filtrovanou nebo destilovanou vodu. Zabráníte tím tvorbě vodních usazenin.

 

Dary Země si oblíbili difuzéry od francouzské firmy Innobiz. 

Francouzská firma Innobiz je více než deset let evropským lídrem na trhu s difuzéry. Jejich zákazníci oceňují především ultrazvukové difuzéry, které využívají ultrazvukové vibrace k vytvoření studené mlhy, což ideální pro rozšíření esence do prostoru.

U ultrazvukových difuzérů si můžete většinou zvolit i typ mlhy a také nechat působit v prostoru podkres různých barevných světel. 

Do těchto difuzérů se používá voda a pár kapek esenciálního oleje. Nebo můžete využít i hydrolát (květovou vodu) místo vody a do ní potom dát esenciální olej. Díky tomu si můžete vyzkoušet, co na vás působí. 

Francouzské difuzéry od firmy Innobiz jsou velmi tiché. V případě, že dojde voda v difuzéru, přístroj sám automaticky vypne. Tyto difuzéry sami hojně používáme a nabízíme je i na našem eshopu

 

V nabídce máme tyto dva ultrazvukové difuzéry

Audelia

Moderní a atraktivní design ultrazvukového difuzéru se šetrným odpařováním éterických olejů s nastavitelným podsvícením provoní a vytvoří u Vás doma klidnou i intimní atmosféru.

Audelia

 

Kaolia

Mlhový difuzér v zenovém designu s volitelným podbarvením představuje nejšetrnější způsob rozptylování éterických olejů do prostoru vašeho domova s časovým spínačem a regulátorem intenzity.

Kaolia 

 

Jak čistit difuzér

 Pro čištění difuzérů můžete použít čistou utěrku. V případě, že jste na difuzér zapomněli a je zde už starší esence, tu můžete odstranit vodolihovým roztokem. Francouzská firma Innobiz vyrábí přímo také čistící přípravek pro difuzéry na bázi lihu.