Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

Dary Země na Mikulov Gourmet Festivalu

Mikulov Gourmet Festival je moc krásná akce spojená s pravým gurmánstvím. Jde o festival, který se koná každý rok, vždy první víkend v červnu a který organizačně zajišťuje Hotel Marcinčák. Český národní tým kuchařů vaří v různých restauracích v prostorách Mikulova vždy na určité téma roku. Můžete si objednat menu, které je napárováno na víno z mikulovské oblasti a k tomu je vždy v každé restauraci doprovodný program. 

Pro letošní rok bylo téma pokrmů - z kuchyně Waltera Xavera 4. knížete z Dietrichsteina, (18. 9. 1664 – 3. 10. 1738) šestého majitele Mikulova, nositele Řádu zlatého rouna, tajného rady a komorníka císařů Josefa I. a Karla VI. 

Konkrétní pokrmy a vína se plně zkouší již od února, aby pak vše bylo dokonale vyladěno na velké finále. Letošní ročník byl výroční desátý, a protože jsme byli na jižní Moravě, všechny hostesky byly oblečeny v krojích. Mediálními tvářemi festivalu jsou Táňa Kuchařová s Ondřejem Gregorem a také Marta Jandová. 

Dary Země se Gourmetu účastní již po několikáté. Loni jsme byli součástí doprovodného programu v hotelu Volařík. V letošním roce jsme prezentovali naše oleje v Rodinném vinařství Mikulov, kde jsme měli velmi příjemné zázemí během celého dne dne. Rodina Šilova, která podnik vede, nás přijala velmi vřele.
V letošním roce v Rodinném vinařství Mikulov vařil Jaroslav Kozdělka a i my jsme mohli ochutnat pokrmy tohoto mistra. Jen pro představu jeho menu bylo následující: jako předkrm se podával tatarák z červené řepy, hlavní chod byl zauzený vepřový bok, zelí a knedlík a jako dezert byla připravena zmrzlina ze sena a ovčí sýr.

K tomu se podávala vína například z Vinařství Marcinčák a z vinařství Volařík. To vše ve velmi romantickém prostoru Rodinného vinařství Mikulov, které také vyrábí vlastní vína. Pokud byste chtěli si vydechnout z rušného náměstí v Mikulově a dát si třeba dvojku bílého vína či kávu, můžete se mrknout na jejich webové stránky pijuziju.cz.
 

 

Z olejů, které jsme zde prezentovali, jsme vybrali z celkové nabídky tyto:

Avokádový s chilli, vanilkový, cedrový, makový, provensálský a olej z vlašských ořechů. Nejvíce chutnal provensálský a avokádový s chilli. Možná to bylo i tím vedrem, protože přes poledne bylo všude kolem 28 stupňů ve stínu a v Mikulově už startovalo léto.
Oleje chutnaly jak místním, tak i například Táni Kuchařové i mistru kuchaři Jaroslavu Kozdělkovi. Jaroslav nám k ochutnávce upekl čerstvé bagetky, které se k olejům výborně hodily. 

Avokádový olej s chilli i provensálský olej jsou opravdu skvělé pro horké letní horké dny a výborně dochutí například letní zeleninový salát. 

A protože Gourmet není jen o práci, ale i o zábavě, tak jsme se šli mrknout i na slavnostní večer, který se konal v sobotu v Hotelu Marcinčák. Velké pódium zaplnila folklórní a hudební skupina Bojané, kteří tancovali neúnavně až do pozdních večerních hodin. Je to vždy takové společenské vyvrcholení gourmetu.

Chceme moc poděkovat za vřelé přijetí a organizaci celé akce Hance a Petrovi Marcinčákovým. Bylo nám ctí, že jsme mohli být opět její součástí.