Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

Směsi 100% esenciálních olejů Dary Země

20190305_100esencialni oleje

Esenciální oleje jsou těkavé (éterické) látky rostlinného původu. Díky tradiční i moderní destilaci získáváme z různých částí rostlin různé esence, které člověk využívá po staletí.

Základem aromaterapie (léčba vůní) je používání esenciálních olejů k harmonizaci a správnému srovnání organismu člověka. Pomocí vdechování se dostávají silice do organismu (do čichového centra v mozku, které je v blízkosti limbického systému, který je odpovědný za naše emoce). Tím nastává v organismu naše reakce (většinou emoční) na konkrétní vůni či směs vůní. Touto cestou může aromaterapie mnohý organismus porovnat, harmonizovat a uklidňovat.

 

Energetické pole člověka a úroveň vědomí

Esenciální oleje působí především na energetické pole člověka. Energetické pole člověka disponuje dvěma nosiči energie – energetickým tělem a pláštěm. Zdrojová pole poskytují energii a vědomí. Díky nim jsou živeny nosiče energie a subtilní energetický systém. Celý energetický systém člověka zahrnuje 146 čaker. 13 nejdůležitějších čaker se nachází v těle. 7 tradičních čaker v oblasti páteře a hlavy, dále dvě éterické čakry, dvě fyzické čakry a dvě materiálně – fyzické.

Vždy záleží na úrovni vědomí konkrétního člověka, jak vnímá svou bytost, svůj energetický systém.

Právě esenciální oleje mohou člověku pomoci vnímat svoje tělo a i celý svůj energetický systém.  Také mohou pomoci zvýšit úroveň vědomí a tím se osvobodit od určitých omezujících, zpravidla podvědomých programů.

Esenciální oleje Dary Země využívají přirozenou sílu rostlin, esence jsou čistě přírodní. Díky tomu můžeme mít prožitek o to výraznější. Esence jsou pouze jemní a příjemní pomocníci na naší cestě životem.

 

Jak vyrábíme esence?  

Směsi esenciálních olejů, které aktuálně nabízíme, vznikají ve větších množstvích způsobem, kdy esence jsou do sebe postupně míchány. Již hotová směs pak zraje zhruba 6-8 týdnů a teprve poté se vyzrálá esence stáčí do fialových flakónků, které se následně etiketují a putují k zákazníkovi.

Aktuálně pro Vás vytváříme další nové linie vůní, které jsou však vyráběny zcela odlišným a jedinečným způsobem a působí na mnoha dalších úrovních. Tyto unikátní vůně představíme v druhé polovině roku, tak se můžete těšit :)

 

Jak doporučujeme esence používat?

S konkrétní esencí pracujeme vždy po dobu několika týdnů, ideálně 3-4 týdny. Na počátku je ideální k lahvičce přivonět několikrát za den, podle našeho vnitřního pocitu. Lahvičku můžeme mít u postele, abychom se s vůní takzvaně „sladili“.

Po dvou až třech dnech, kdy jen čicháme k esenci, začínáme kapat esenci na zápěstí, také na pulzní body krku, na čelo, na hrudní kost. Používáme také dle konkrétního návodu nebo podle své vnitřní intuice.

Pokud bychom chtěli testovat více esencí, doporučujeme maximálně 2-3 lahvičky. Při testu více vůní naše čichové centrum většinou nestačí pobírat všechny vůně a je pak zahlceno.

Je dobré vždy používat pouze jednu esenci, a tím uchopit potenciál dané esence. S esencí pracujeme ideálně po dobu 3-4 týdnů. Teprve po měsíci si naše tělo může konkrétní potenciál esence zpracovat.

Pokud jste zkušenější a využíváte více esencí, vždy by měla být jedna hlavní, kterou využíváte po delší dobu a ostatní třeba jen na vyladění a zharmonizování konkrétní situace.

 

Kategorie esencí

Dračí esence s motivy draků pracují především s jednotlivými čakrovými poli, tedy konkrétní čakru harmonizují, projasňují a prohřívají. Vznikaly postupně v průběhu několika let a krásné etikety k nim vytvořila Věra Kočka.

Mistrovské esence nám napomáhají si vibračně zpracovat různá témata a pozitivní kvality, které jsou důležité pro náš další vývoj.

Velkou sérií jsou i Andělské esence, které zpracovávají různá pozitivní témata pro náš další vnitřní rozvoj. Tyto esence nás učí se vypořádat s určitou kvalitou, kterou zrovna potřebujeme. Najdeme zde témata jako Smíření, Tvořivost, Nový začátek, Vnitřní harmonie, Žití v přítomnosti, Probuzení, Vědění, Ochrana, Léčení, Souznění, Obnovení, Odpuštění nebo Transformace. Andělské energie jsou nám zde k dispozici právě pro rozvoj našeho bytí.

 

text: Michaela Stanislavová a Ivan Truksa

Způsoby užití esenciálních olejů v tomto článku mají pouze informativní charakter a nelze je zaměňovat za doporučení odborného lékaře. Autoři nenesou žádnou zodpovědnost za případné škody a problémy způsobené špatným a neodborným použitím esenciálních olejů.