Vážení zákazníci, pokud jste mimo ČR, stačí si přepnout měnu a můžete u nás nakupovat i v euro. Doprava ZDARMA při nákupu nad 2000 Kč, pro zásilky do ČR. Platí i pro zásilky do SR, ale pouze přes zásilkovnu. Děkujeme za podporu naší práce. Vaše Dary Země.
Zákaznická podpora:605567386info@daryzeme.eu

Draci a dračí esence

„Nikdy se nesmějte živým drakům.“
                                   John Ronald Reuel Tolkien

 

uroborosDraci jsou součástí naší kultury a našeho vědomí už od nepaměti.
Připomeňme si, že na počátku byl Uroborus -  had, drak, který požírá sv
ůj vlastní ocas. Představuje cyklickou podstatu věcí, nekonečný návrat od konce k počátkům.
Je to symbol nekonečna, který najdeme na všech kontinentech.

Draci symbolizují rozpínavost, úspěch, slávu, příznivý osud a štěstí na všech frontách.

Naše evropsko-americká kultura kult draků prakticky umenšila a oblasti, kde jsou draci stále uctíváni, najdeme především v Asii. V tradiční čínské společnosti se všeobecně přálo, aby se chlapeček narodil ve znamení draka, obzvláště pokud to měl být vládce. Draci sloužili bohům i nesmrtelným jako dopravní prostředek přes moře k posvátným ostrovům nebo k nebesům, vládci využívali draky jako tažná zvířata svých vozů.

V původních mýtech byli draci schopni změnit svůj tvar, mohli se zmenšovat nebo zvětšovat podle potřeby a ovládali schopnost neviditelnosti. V Číně jsou draci považováni za předky císařů a mluví o dracích jako o barevných stvořeních. Rozlišují je podle barvy zlata na žluté, černé a červené a některé mýty mluví o tom, že se draci zrodili z nejstarší borovice. Podle čínské tradice draci nesnášejí železo, kterým je možno draka vypudit například z jezera, aby přivolal déšť. Naopak milují měď, drahokamy a především perly.

Mýty o dracích postupně nabírali na složitosti a vzniklo deset základních druhů draků. 

Draci země, draci nebes, draci moří, východu, západu a podobně.

Většina mýtů má mnoho společných jevů: 

  • Draci jsou velice moudrá stvoření, která pomáhají lidem a snaží se o ně pečovat. 
  • Draci vládnou ohromnou magickou mocí a dokážou z vlastní vůle řídit vodstvo. 
  • Draci ztělesňují pozitivní síly a moc, která je člověku prospěšná. 

fsaw-1640-green-chinese-fire-dragon

 V tradici Feng-shui je drak symbolem moudrosti, štěstí, ochrany a rozhodnosti.

 Chrání svého majitele i jeho domov.

Je nositelem moudrosti, která leží jak na nebesích, tak i na zemi. 

Je také nejvyšším symbolem blahobytu, která můžete vlastnit. 

 

Kdo chce dosáhnout úspěchu a slávy, měl by doma draka umístit blízko nějakého vodního zdroje (fontánky, akvária). Pokud chcete podpořit kariéru, umístěte draka za záda pracovního stolu. Takto umístěný drak posílá svému majiteli pracovní nabídky a chrání jen před zlými silami.

Z duchovního pohledu Draci = Strážci pomáhají rozšiřovat úroveň našeho vědomí a zvýšit naše osobní vibrace mohou se stát našimi průvodci a rádci. 

Díky našemu rozšířenému vědomí s námi mohou komunikovat telepaticky a duchovní energie draků vždy ví, jak s konkrétní bytostí komunikovat a koho mají před sebou. Dávají nám znamení a vedou nás tou správnou cestou, mohou zjevovat ve snu, v meditaci a posílat nám do každodenního života různá znamení. Stačí, když se na ně obrátíme s prosbou. Draci často hlídají duchovní portály, posvátná místa, přírodní chrámy, hrady a silová energetická místa v krajině. Mějme je v úctě, v lásce a vždy jim za pomoc poděkujme.

Řada z nás věří na Anděly a jak to máte s Draky? Věříte na ně také?
Jako malé děti jsme draky milovali a mnozí z nás toto dětské nadšení postupně ztratili. Dnes však nastává určitá renesance ohledně povědomí o dracích. V naší kultuře draci vévodí ve fantasy literatuře, deskových a počítačových hrách a speciální kategorií jsou filmy s dračí tématikou a pohádky. Jak vycvičit draka, Dračí srdce, Nekonečný příběh. Kdo by nemiloval Falca.


 

Esenciální oleje Dary Země s dračí tématikou jsme tvořili postupně během několika let a tyto oleje vám pomohou zvýšit vaše vibrace v konkrétním energetickým centru a toto energetické centrum podpořit a harmonizovat. vyladit. Každý olej pracuje s jinými tématy.

Strážce první brány Vás napojuje na Matku Zemi, která Vás ukotvuje vyživuje a hýčká. Můžete se dostat nejen ke svým kořenům, ale i do lůna Matky Země. Esence podporuje téma hmoty. Rudý drak je klíčem k vyvážení veškerých výkyvů týkající se hmotného světa a přináší Vám soulad a harmonii.

Strážce druhé brány Vám pomáhá radovat se, tvořit a také léčit sebe sama. Je to vášeň a síla Matky Země. Hluboko uvnitř můžete nalézt laskavost, jemnost a dar života. Esence podporuje otevírání se emocím. Oranžový drak vnáší světlo do všech našich vztahů a skrze pochopení může dojít k odpuštění, pouštění starých zranění a léčení.

Strážce třetí brány Vám pomáhá se sebeúctou a vědomím vlastních hranic a je klíčem k vaší síle. Esence podporuje téma respektu, vlastní síly a vnitřní sebehodnoty. Sluneční drak přináší světlo do vašeho solar plexu.

 

Strážce srdeční brány podporuje témata související s láskou a harmonizuje srdeční čakru. Růžový drak Vás učí vnímat lásku ve všech podobách a podporuje přijímání darů srdce, které dostáváte od ostatních. 

Strážce čtvrté brány hlídá Vaše srdce. Láska otevřeného srdce Vás hřeje, vyživuje a vidí všechny bytosti ve své nahotě a pravdě. Láska je život. Esence prosvětluje srdeční čakru. Zelený drak podporuje odvahu srdce a posiluje schopnost nechat jej vyjádřit. Velmi jemně podporuje dávaní lásky.

Strážce páté brány je pulsující a hojící síla pro krční čakru. Světle modrý drak Vám pomáhá správně propojit srdce a třetí oko. Podporuje pravdu, lásku a radost v našich slovech.

 

Strážce šesté brány podporuje vnímání Vaší intuice. Temně modrý drak Vám přináši světlo do třetího oka a tím projasňuje celý Váš život. Podporuje vnímání odpovědnosti sám za sebe a pochopení, že tvůrce svého života jsme každý sám.

Strážce sedmé brány Vám pomáhá spojit se s tím co nás všechny převyšuje a tím mnohé pochopit. Fialový drak pomáhá zklidnit Vaši mysl, podporuje vnímání rozšířeného vědomí sebe sama a spojení s vyšším já.

Duhový strážce harmonizuje, oživuje a podporuje všechna energetická centra. Pomáhá k správnému uzemnění a tím tvoří pevný základ pro jasné vnímání sebe sama. Postupně prosvětluje všechna energetická centra.